Monday, January 25, 2010

2 nädalat

jah, ma olen siin olnud juba natuke rohkem kui kaks nädalat. kui nüüd päris aus olla, siis üheltpoolt on tunne, et ei, ma olen siin juba terve igaviku olnud. teisalt aga pole veel päris mugav. äkki on oodata muutust, kui kool reaalselt pihta hakkab?
mul oli väike vigastus, ehk siis kolm päeva tegi kõndimine maailma kõige jubedamalt valu (ma ilmselt tõmbasin kuidagi oma lihase ära, nii et mu pahkluu oli tumelilla. sweet.) nüüd on see enam-vähem järele andnud, aga sporti ma siis igaksjuhuks ei tee. niikuinii on mingi kole ilm ja vihma sajab.
mul on reedel flaami keele eksam ja ma täiesti reaalselt kardan läbi kukkuda. mitte sellepärast, et ma flaami keelest aru ei saa või et grammatika oleks raske. ei, see on loogiline, mingid viisakad laused moodustan enda kohta ka ära, aga selle keele kirjapilt on natuke haige lihtsalt. kõlab nagu rootsi keel, aga üldse ei kirjutata nii. või siis kõlab nagu saksa keel ja jätkuvalt üldse ei kirjutata nii. näiteks küssõna mis näeb nederlandsi kirjapildis välja selline: waarom?
muidu on meil muid toredaid tegevusi ka, käisime teemandikvartalis, käisime sadamas, täna käisime brüsselis, homme lähme flanders fieldsile.
brüssel mulle siiski väga ei meeldi ja külm oli ka, aga kuna seal on kuni 18. aprillini kahlo näitus, tuleb tagasi minna. ja magritte tahaks ka vaadata ja china townis on üks kohvik, kuhu ma taha minna.
ja tegelt peaks jube asjalik olema ja oma learning agreemendi ära tegema ja passipildid ja eksamiks õppima ja janettiga (üks hollandi tüdruk) seda keelt praktiseerima...ja prügikotte ostma (siin linnas ei ole prügiveotasu, tuleb osta vaid mingeid kalleid spetskilekotte) ja minema pesumajja (appppppi, ma kardan pesumaju, ma ei ole ju neid kunagi kasutanud, kas ma pean pesupulbri ise kaasa võtma??)
tegelt ma tegelen muude asjadega ka. reedel käisime näiteks ühe prantsuse poisi juures, kes elab põhimõtteliselt keset vanalinna ja kellel on kelder, kus saab pidu teha ja seal oli täitsa tore, kui välja arvata see, et umbes kell 7 või 8, kui me ühe belglasega otsustasime sööma minna, otsustas seal samas kaks seltskonda väikse kakelungi korraldada. noh, et ikka politsei ja lauad tagurpidi. me saime uue toidu ja pulgakommi, mille ma eile oma taskust leidsin, kui vihmast ilma trötsides siiski majast välja läksin, et oma silmaga veenduda, et rubens mulle ikka üldse ei meeldi.
ja seda ka, et ma saan soome keelest aru ja läti tüdrukutest saan paremini aru, kui nad minuga vene keelt räägivad. ja kui ma väga tahan, siis ma hakkan läti keelt ka aimama, sest ma lihtsalt kuulen seda liiga palju. ootan põnevusega, mil ma ungari keelt mõikama hakkan.

2 comments:

  1. kallid spets prügikotid tekitavad minus nii koduse tunde. kas te peate ka neid supermarketis kassast küsima ja siis teile antakse nagu eriti illegaalset kaupa neid v6i saate lausa poest riiuli pealt oma k2tega korvi panna?

    ReplyDelete
  2. Pesumajast saab yldiselt osta pesupulbrit, aga enda oma kaasav6tmine tuleb kokkuv6ttes kasulikum. ;) Aga pesumajad on suht porno kyll jah.

    ReplyDelete